onsdag 30 juni 2010

Djupdykning i Baseco Classic Vit

Jag funderar vidare på golvet. Så har står det på deras hemsida:
.............................................................................

BASECO CLASSIC VIT - Basecos klassiska massiva trägolv levereras behandlade med lut och vit olja. Luten behåller träets ljusa karaktär och oljan ger det en färgnyans och mjukhet.

Dimensioner - Classic vit i furu finns i följande dimensioner: 14x113, 20x135, 25x135, 25x155, 25x180 samt 30x180 mm. Alla golv är ändspontade i fallande längder och lätt fasade. Golven levereras i lätthanterliga buntar förpackade med miljövänlig krympfolie.

Underhåll - Efter läggning fukttorkas golvet första gången med trägolvsåpa och vatten, 1:5. Använd vit såpa för vitoljade golv och naturell såpa för golv behandlade med naturell olja. Vid rengöring, använd väl urvriden trasa. Rum som utsätts för starkt slitage kan med fördel tillföras ett extra skydd med underhållsolja innan golvet tas i bruk.

............................................................................

Det lutar åt dimensionen 20*135 eller 25*155. Pris enligt webbshopen på hemsidan: 20*135 Standard = 379 kr / 25*155 Standard = 480 kr. Tåls att fundera på. Mycket beror på hur mycket golvet bygger upp från det befintliga golvet och hur dörrarna skall monteras för att det skall finnas en bra övergång mellan golv, tröskel och golv i nästa rum. Dimensionen måste passa i alla rum, därav tror jag att 180 mm bredden blir för bred(även fast det är riktigt vacker!)

Det som måste göras i hallen är att räcket runt trappan måste flyttas då golvet måste läggas under för att det inte skall se konstigt ut. Trösklarna kan vi lösa innan eftersom att dörrarna ännu inte är insatta. Inga golvlister kan sätta innan utan det måste ske när golvet är lagt. Det befintliga golvet, det nya, måste spikas ordentligt för att det skall sluta gnissla. Något underlag måse troligtvis läggas mellan golvet för att undvika framtida knarr. Vi har ett element att ta hänsyn till och rören ned i golvet. Elen påverkas inte. Golvet läggs i samma riktning som det befintliga. När golvet är lagt sätter vi tillbaka räcket.

När vi tar bort heltäckningsmattan från trappan måste den slipas och då behandlas på samma sätt som golvet. Givet att underlaget tillåter det. Går inte det, måste golvet slipas ändå, men kan trappstegen målas vita. Det innebär att det vita återfinns i tak, väggar och lister. Skulle kunna fungera. Tur att vi inte har bråttom så att besluten får växa fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar