onsdag 25 augusti 2010

Vitlutat trägolv hos Idalatrappan

Slutligen bestämde vi oss för att köpa 60 meter dörr- och fönsterfoder hos Idalatrappan i Väröbacka. Dom ligger nu för målning och kommer förhoppningsvis att sättas upp till helgen. Vi längtar, det kommer att göra en sådan skillnad nu när vi fått upp de gamla spegeldörrarna och målat dem. Fodret är 120 millimeter brett och har en "lagom" profilering - inte för mycket och inte för lite. Det har varit en lång resa att hitta rätt foder.. nu blev det halva priset per meter mot det vi hade tänkt oss - något som går åt rätt håll i projektbudgeten!

När vi var där hittade vi även ett väldigt fint trägolv. Det är vitare än det vi hittat tidigare, lutat och vitoljat, 1650 mm brett och 26 mm högt. Det hade passat riktigt bra.

Men det är lite kvar innan vi kommer till golvläggning, väggar och tak måste vara färdiga först, så vi funderar vidare. Vi har ju dessutom inte löst trappproblematiken ännu, dvs hur skall trappstegen se ut. Vitmålade i linolja eller trä som i trägolvet? Jag röst på vitmålad trappa. Visst, det blir mycket vitt, men jag tror att det blir mest behagligt. Vi får inreda med färg när den vita basen är på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar