fredag 2 juli 2010

Behandla trägolvet själv?

Skall man våga sig på att köpa obehandlat furugolv och istället luta och olja det själv? Hur svårt är det? Att luta golvet är ett måste, annars så gulnar det och den färgen passar inte hemma.

Ernst lutade golvet med Carl´s Vitlut, www.bona.com, där produkten beskrivs på följande sätt:

Bona Carl´s Vitlut ger träet det ljusa vitskurade utseendet, som skapar en vänlig och harmonisk innemiljö. Efter lutbehandling skall golvet efterbehandlas med Bona Oil, golvolja eller Bona Soap för att stänga träets porer och uppnå optimalt skydd av träet. Bona Carl´s Vitlut öppnar träets porer och rekommenderas till alla pigmenterade oljor och såpor. Bona Carl´s Vitlut används till nya och gamla golv efter det att de blivit slipade till trären yta med slippapper korn 120 eller finare. Prova alltid funktion och infärgning innan applicering.

Därefter oljade Ernst golvet och lade själv till ett grått färgpigment för att nyansen på golvet skall bryta mot det vita på väggarna och taket. Annars kan det lätt upplevas som att man snurrar i en tvättmaskin när det är vitt överallt. Frågan är bara hur man hittar en vettig mängd pigment och att man sedan blandar till så mycket att det täcker all den yta man man har tänkt att pigmentera - det vore synd att inte få till samma nyans i alla rum. Klurigt! Tåls att fundera på, helt klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar