onsdag 23 juni 2010

Ny ytterdörr


Tyvärr så byttes ytterdörren på huset ut vid den omfattande renoveringen 1965. Dörren idag är därmed en tidstypisk 60-tals dörr som passar alldelens utmärkt på ett hus byggt på 60-talet. På vårt sekelskifteshus passar den dock inget vidare.

På originalfotot kan man se att ytterdörrens placering inte varit där den är idag. Förr så var entrén direkt in i verandan. Vi har tittat bakom panel och funnit att det finns pardörrar bakom den nya fasaden. Dock är dörrarna täckta med en plan skiva så det är svårt att säga om dörrarna är original eller inte. Men pardörren finns där i alla fall.

Frågan när då vart vi i framtiden skall ha ytterdörren - där den är idag eller där den varit från början? Idag så är golvet innanför ytterdörren belagt med kolmårdsmarmor vilket är väldigt vackert och det fyller en funktion då det övriga golvet är fiskbensparkett av ek. I verandan är det just ett sådant golv. Golvet är ömtåligt för vatten och vi vet hur det kan bli i en hall på västkusten...

Jag har dock hittat en helt fantastisk parytterdörr på blocket, se bilden. Jag har lust att köpa den bara för att den är så vacker men måste först kolla hur det är moderna lås etc för hemförsäkringens skull.

Så fungeringarna fortgår - undra hur det ser ut om man har två ingångar precis bredvid varandra? Som gäst måste man undra vilken dörr det är som gäller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar